Welke auto kies ik nu?

Welke auto kies ik nu?

Een nieuwe diesel? Of toch maar benzine?

Op 10 januari ging het 98ste Autosalon van start, geliefd bij talloze autofanaten. Duizenden bezoekers dompelen zich helemaal om in het autoparadijs. Maar wat als je een nieuwe wagen wil kopen?

Vroeger kocht men diesels wanneer u veel en ver rijdt. Met het invoeren van lage-emissiezones, geldt dit niet langer in 2020. Ook benzine blijkt niet langer een goede optie te zijn aangezien dat schadelijk is voor de volksgezondheid. Dus de beste optie is een elektrische wagen, of is het toch een auto op waterstof? Wat met hybrids? Met talloze opties, wordt het kiezen steeds moeilijker. Daarnaast willen we ook een keuze maken die goed is voor de portemonnee. Het is dus zeker een goede optie om na te gaan welk belastingvoordeel u krijgt bij het aankopen van een groene wagen. 

35.000 kilometer

Toch gelden de oude regels nog altijd. Wanneer u meer dan 35.000 kilometer per jaar rijdt, bent u het meest gebaat met een diesel. Daarnaast zijn de nieuwste Euro 6D-dieselmotoren behoorlijk ‘proper’. Let wel op, het kopen van een dure diesel is enkel een goede investering wanneer u binnen de 5 jaar uw auto verslijt en toch een nieuwe auto moet komen. 

Als u minder dan 35.000 kilometer per jaar rijdt, is de meest interessante optie een benzine of elektrische wagen. Ook zijn deze opties beter wanneer u meer in steden moet rijden. Zo zijn kleine stadswagentjes moeilijk te vinden in diesel varianten. 

Maar is het nu wel het moment om een nieuwe wagen te kopen?

Het beste is om nog even te wachten. Zo zijn er nog veel elektrische modellen die pas later in 2020 op de markt zullen komen. Hierdoor zal er meer aanbod zijn én zal de prijs hoogstwaarschijnlijk ook dalen. 

Samcowax
Zogsebaan 52
9200 Grembergen

0472 75 96 94
nicole.ydens@gmail.com
simoniseren - polieren - waxen
klassevol reinigen van uw wagen
interieurreiniging van wagens
Webdesign by Eye